Paketerbjudande Mat runt Gränna

Datum 16 Maj - 20 Maj
Pris 2080 kr

Utforska smakerna runt Gränna

På vägen hit stannar du till hos några av traktens alla duktiga matproducenter eller mysiga gårdsbutiker. Väl framme hos oss checkar du in, tar något gott att dricka eller kanske en promenad i den trolska naturen och avslutar med bastubad i sjön.

Du stannar i två nätter, gör egna utflykter om dagarna och njuter av god mat och dryck hos på kvällarna. Första kvällen serverar vi en klassisk tvårättersmeny med lokala inslag och andra kvällen vår nya stolthet Trådrullarmenyn – en smakresa i den gamla järnvägen spår mellan Jönköping och Gripenberg.

I paketet ingår: 

  • Två övernattningar, del i dubbelrum
  • Bauergårdens tvårätters middag med inslag av lokalproducerade varor (kväll 1)
  • Trådrullarmenyn – en trerätters lokal smakresa, läs om resan här (kväll 2)
  • Frukost i vår vackra restaurang
  • Fri tillgång till bastu, utegym, vandrings- och cykelleder
  • Förslag på dagsutflykter

Ankomstdag: tisdag-torsdagar

Tillägg enkelrum: 300 kr/natt

Boka
Välkommen att boka på 036-540 06 eller info@bauergarden.se

Förslag på dagsutflykter

Dag 1 – En dag i Äppledalen

Äppledalen, Smålands Toscana lite norr om Huskvarna, har vidunderlig vätterutsikt med vackra odlingar och hänförande omgivningar. Här finner du de två äppelodlingarna Rudenstam och Vistakulle fruktodling med Gårdsrosteriet, trädgårdsbutikenTengblads, salongen Min stund och caféet Grafitgrå.

Läs mer på:

www.appledalen.se

Dag 2 – Ut på sockentur

I grannsocknarna Haurida, Vireda och Lommaryd lyser småskalighetens lampa. Här odlas och förädlas det som gårdarna erbjuder och här finns även en kombinerad inredningsbutik och café. Vi rekommenderar att du börjar dagen med ett besök på Åsens by – Sveriges första kulturreservat, fortsätter till Vireda och den mysiga inredningsbutiken och caféet Gröna lund och avslutar med ett besök på Prästgårdens mejeri och gårdsbutik i Lommaryd.

Läs mer på:

Dag 3 – Polkagrisstaden Gränna

Sista dagen föräras med ett besök i bygdens hufvudstad Gränna. Men innan du svänger ned mot Vätterns pärla så stanna till på Ravelsmarks välfyllda gårdsbutik med nötkött och grönsaker från gården och andra lokala delikatesser.  Väl i Gränna bör du inte missa Gränna Chokladfabrik, Grennaknäcke och så klart vingården och butiken Två Liljor.

Läs mer på: