I John Bauers fotspår

Datum 09 Mars
Tid 11:00 - 14:00

Följ med ut i trolsk natur och lyssna till när vår välbekanta guide Anders Råsberg berättar historier och anekdoter från tiden då trådrullartåget gick genom dalen och då John Bauer och hans familj bodde här i Bunn. Efter turen samlas vi vid på grillplatsen med vacker utsikt över sjön där Gustav Arnell från Vi kan mat serverar en rykande varm måltid lagad över öppen eld. Välkommen till en härlig dag ute i naturen!

Dagens program

11:00 Vi möts vid elden på höjden ovanför Bauergården för kokkaffe & fattiga riddare

11.30 Vandring i John Bauers fotspår med Anders Råsberg

13:00 Utelunch med lokala råvaror tillagad på gjutgärnspanna över öppen eld av Gustav på Vi kan mat.

  • Småländsk gulasch på kött & grönsaker från gårdarna runt omkring oss toppad med klick gräddfil
  • Hällbröd med en rejäl klick svenskt smör & ostar från Brostorps Gård
  • Varma äpplen från Äppledalen stekta med smör & kanel
  • Drycker från trakten
  • Kokkaffe

Pris: 795 kr för vuxna och 395 kr för prinsar & prinsessor i åldern 2-12 år

 

Gustav Arnell på Vi kan mat

Gustav bor ett stenkast bort och driver företaget Vi kan mat, ett ungt företag med massa av erfarenhet. Med Smålands lokala producenter i fokus lagar han mat både ute i skogen och inne i finsalongerna. Tillsammans med Gustav har vi tagit fram våra fina grillplats med utsikt över Bunn där Gustav gärna gör det han tycker allra roligast – lagar mat på lokala råvaror över öppen eld.

Anders Råsberg

Vår lokala guide Anders är en välrenommerad och flitigt anlitad guide som med inlevelse berättar om tiden då Bunn blomstade, då trådrullartåget gick genom dalen och Johan Bauer och hans familj bodde här. Anders har drivit jordbruk sedan mitten av sjuttiotalet och bedriver nu lammproduktion på egen gård strax utanför Gränna. Han har under sitt verksamma yrkesliv också jobbat som lantbruksrådgivare och skrivit både böcker och informationsmaterial om stängsel.